facebook pixel

Kaj so oskrbovana stanovanja?

11.05.2021 / Nastasja Kraljevska
Oskrbovana stanovanja so namenjena starejšim, ki si želijo čim dlje živeti in biti vendar pa ob pomoči strokovnega osebja še vedno lahko živijo razmeroma samostojno. ----------

Oskrbovana stanovanja prisluhnejo predvsem potrebam po ohranjanju posameznikove avtonomije z občasno podporo ali pomočjo. Zasebnost bivanja v oskrbovanem stanovanju nudi občutek samostojnosti, hkrati pa tudi varnosti in občutek pripadnosti.

 

Oskrbovana stanovanja v soseski Lagom Črnuški bajer se nahajajo v stanovanjskem objektu Vårda, na samem robu soseske. Kompleks ponuja kar 30 enosobnih ali dvosobnih oskrbovanih stanovanj za starejše, ki si želijo najbolj brezskrbni čas svojega življenja preživeti brez skrbi.

Stavba Vårda je v neposredni bližini doma starostnikov DEOS, kjer stanovalcem v oskrbovanih stanovanjih lahko zagotovijo pomoč in možnost dodatnega naročanja storitev glede na trenutne potrebe in želje posameznika.

 

Oskrbovana stanovanja imajo funkcionalen tloris, optimalno kvadraturo, široke prehode in hodnike, SOS gumb, skupne površine za druženje in še mnogo več. Podaljšujejo možnost za samostojno življenje in spodbujajo aktivnost.