facebook pixel

7 najboljših izdelkov švedskega pohištvenega čudeža IKEA

22.06.2021 / Špela Brataševac
Kljub mišljenju, da Ikea ponuja le cenovno ugodne izdelke, se med njimi najdejo precej inovativni kosi pohištva in opreme za dom, ki navdušujejo Ikeine obiskovalce.

 

 

Fotelj Strandmon

Kdor bo sedel na tem fotelju se bo brez dvoma počutil, kot kralj! Fotelj Strandomon deluje prestižen kljub svoji razmeroma nizki ceni. Lahko izbirate med običajno različico in takšno, oblečeno v žamet. Fotelj je tudi neverjetno udoben in bo zagotovo postal vaš najljubši kos pohištva.

 

Kavč Klippan

Dizajn kavča je iz 80. let prejšnjega stoletja, kljub temu je še vedno dovolj moderen za vsak dom! Kavču je mogoče zamenjevati prevleko, zato ne potrebujete veliko, da navzven obrabljenemu kavču povrnete prvotni sijaj. Sodoben in brezčasen kos pohištva za vaše stanovanje!

 

Ofelia Vass

Ta prav posebna odeja bo zaradi svojih lastnosti uporabna tako čez zimo kot čez poletje. Zmečkano in udobno – to sta njeni glavni značilnosti. Lahka in sveža tekstura poskrbi za takojšno sprostitev in spanec.

 

Zavese Gunrid

Veliko se govori o onesnaženosti zraka, pri tem pa se le redko posebej omeni, da je pogosto težava tudi zrak v naših lastnih domovih. Seveda poznamo različne filtre zraka, ki so običajno električni in precej dragi, lahko pa jih zamenjamo kar s zaveso. Ta zavesa ima namreč čistilne lastnosti. Izdelana je iz recikliranega poliestra in premazana s posebnim premazom na osnovi mineralov, ki nase vežejo škodljive spojine. Odstranila bo tudi smrad. Po pranju pa ne bo izgubila svojih lastnosti.

 

Knjižna omara Billy

Knjižna omarica Billy je Ikeina klasika, ki jo lahko vidimo v takšnih in drugačnih oblikah Gre za preprosto omaro, ki zaradi višine ne bo zavzela veliko prostora, kljub pa bo temu ponudila veliko prostora za vse vaše knjige in drugo opremo. Ker nima vrat in predalov boste imeli nad zloženim dober pregled.

 

Posteljni okvir Malm Bed

Minimalističen, ostrih, čistih linij in zelo trpežen. Gre za enega izmed bolj priljubljenih posteljnih okvirjev podjetja Ikea. Postelja lahko stoji sredi prostora, lahko pa z vzglavjem ob steni. Če potrebujete dodaten prostor za shranjevanje posteljnine, se lahko dodajo MALM posteljni predali na kolescih.

 

Pax garderobna omara

Preprosta in elegantna. To osnovno rešitev lahko po želji dopolnimo z različnimi notranjimi organizatorji in dodatki. Je brezčasen kos pohištva, ki prihrani veliko prostora.